openSuSE
Username:
Password:
Linki sponsorowane: | inwestycje | erasmus in warsaw
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Huawei E160E HSDPA USB openSUSE11.1 nie działa  (Przeczytany 2995 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
robertd
*
Offline Offline

Wiadomości: 13


« : Sierpień 05, 2009, 21:12:48 »

Przesiadłem się z Mandrivy na openSUSE 11.1 i mam problem ze skonfigurowaniem Huawei E160E HSDPA USB z Orange Business Everywhere.
W mandrivie po paru kliknięciach wpisaniu loginu i hasła wszystko poszło gładko. W openSUSE męczę się już 2gi dzień i nic.
Nawet global3d nie łączy, uruchamia katę, diodka pali się niby na niebiesko ciągle ale nie chce się połączyć z netem. W knetworkmenagerze próbowałem na różne sposoby i nic.
A w umtsmon karta niby się połączył, również diodka na niebiesko, nawet smsa mogłem wysłac, ale połączenia z netem brak.
O co chodzi?
Może brakuje mi jakichś pakietów.

Problem rozwiązany, praktycznie sam się rozwiązał po ukazaniu się poprawki do modemów między innymi do Huawei.
Wystarczy w knetworkmenagerze podać user, hasło, APN: internet, podać PIN, reszta zostaje standardowo i chodzi.

poproszę o kłódeczkę

temat do zamknięcia,
ps jak i czy można samemu zamknąć temat który został rozwiązany (oczywiście dodany przez siebie)?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 08:53:59 wysłane przez robertd » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

erasmus - serwis komputerowy lubin - projektowanie stron lubin - cuprum lubin - projektowanie stron - zaproszenia lockerz - notatki studenckie
Template modified by designworld.pl